2 mins leestijd
Geen categorie

Iedereen zijn aandeel

Vanaf november dit jaar is iedereen bij ValueBlue niet alleen werknemer maar ook mede-eigenaar van de organisatie. Het idee om aandelen aan werknemers uit te reiken is eerder dit jaar ontstaan en sinds deze maand ook daadwerkelijk een feit. Hoe is die gedachte ontstaan en waarom vindt ValueBlue dit belangrijk? Wilko Visser, CEO van ValueBlue, legt dit uit:

“We hebben ambitieuze doelstellingen die we met elkaar proberen te realiseren. Als dat er in de toekomst toe leidt dat we een bepaalde waarde gaan realiseren, bijvoorbeeld door een beursgang of overname, dan vind ik het leuk als iedereen die daaraan mee heeft gewerkt er op dat moment van kan meeprofiteren.

We hebben met het MT naar de mogelijkheden gekeken en zijn van mening dat hoe langer je voor ValueBlue werkt en dus hoe langer je bijdraagt een het behalen van de doelstellingen, je op basis hiervan beloond wordt, ongeacht functie. Voor elk jaar dat je bij ValueBlue werkt krijg je een bedrag aan opties op certificaten, afgeleiden van aandelen, in ValueBlue. Deze gelden zolang je in dienst blijft. Als dit, om bovenstaande redenen, tot een concrete waardering leidt kunnen de opties worden omgezet in echte certificaten, tegen de waarde die op dat moment van toepassing is. Dat kan een veelvoud zijn van het bedrag dat per jaar is verstrekt. Met name voor medewerkers die meerdere jaren bij ValueBlue werken kan het bedrag dan oplopen.

We hebben dit tijdens onze laatste (online) medewerkersbijeenkomst aangekondigd en in november gerealiseerd. We hebben er leuke reacties op gehad. Zoals ik al zei, we hebben dit gedaan omdat we de inzet van elke medewerker ontzettend waarderen. In de reacties die we dan terugkrijgen merk je dat die achterliggende boodschap ook bij iedereen zo is overgekomen. We doen het met zijn allen en er wordt tegenwoordig veel gezegd en geschreven over verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Iedereen binnen ValueBlue voelde dat eigenaarschap al, maar nu hebben we dit ook op een mooie manier officieel kunnen maken.”

Werken bij ValueBlue

ValueBlue is marktleider in Agile Business Transformation en biedt een oplossing voor strategische planning en samenwerking voor ondernemingen. Wil je deel uitmaken van onze reis? Bezoek onze vacatures website hieronder!