4 mins leestijd
Data Management

Top 3 voordelen van datamanagement

Data. We hebben er nu veel van. Overal. De meeste bedrijven realiseren zich niet hoe cruciaal hun data is. Ze weten dat ze deze data hebben en beseffen heel goed dat ze effectief zijn, maar ze beseffen niet dat een gebrek aan georganiseerde en geconsolideerde data de groei en het concurrentievermogen van bedrijven belemmert.

Bovendien beseffen ze niet wat de gevolgen zouden zijn als ze alles zouden verliezen, als de gegevens corrupt zouden zijn of als er een datalek zou zijn.

Laten we dus voor eens en altijd luid en duidelijk zeggen: “Uw data zijn onmisbaar”. Uw bedrijf zou zo goed als niets zijn zonder data. Daarom is een goed datamanagement een uiterst belangrijk onderdeel van alle aspecten van uw bedrijf, en niet alleen van verkoop en marketing.

Data Management strategie met de juiste tools is echt belangrijk als onderdeel van de algemene bedrijfsstrategie omdat het ons tal van voordelen biedt.

Laten we het eens hebben over de top 3 voordelen van data management:

Datamanagement verbetert de productiviteit:

Eén ding waar alle bedrijfseigenaren en leidinggevenden om vragen is ‘productiviteit’. Een hogere productiviteit betekent een hogere opbrengst voor het bedrijf. Conventioneel datamanagement verhoogt zeker de productiviteit. Laten we eens kijken… Hoe?

Door al uw data op één georganiseerde plaats te hebben waar iedereen die er toegang toe moet hebben, gemakkelijk kan vinden wat hij nodig heeft. Wanneer data steeds op dezelfde plaats beschikbaar zijn, maakt dat waardevolle bronnen vrij omdat gebruikers gewend zijn ze te benaderen. Niet alleen wordt het toegankelijker voor zakelijke gebruikers – deze praktijk beperkt ook de downtime die gepaard gaat met het trainen van mensen hoe ze nieuwe interfaces moeten gebruiken of het verkrijgen van informatie over een klant in het hele bedrijf.

Als gevolg daarvan zal de productiviteit van werknemers en collega’s aanzienlijk toenemen, en productieve werknemers vertalen zich altijd in goed presterende bedrijven.

Datamanagement minimaliseert gegevensverlies: 

Als uw data niet op één plaats georganiseerd is, is het verdomd makkelijk voor de sales & marketing teams om informatie te verliezen. Als gevolg daarvan kunnen alle waardevolle leads en klantinformatie verloren gaan, wat kan leiden tot inkomstenverlies voor het bedrijf en teleurstelling voor mensen die van uw bedrijf proberen te kopen in het geval van ontoereikende verkooprecords.

Het is je misschien ook opgevallen dat aan het begin van dit bericht de woorden “datalek” staan. Dat lijkt genoeg om iemands aandacht te trekken. Het is dit ene ding dat geen enkele ondernemer in zijn hof wil hebben. Iedereen wil dat zijn klanten zijn bedrijf vertrouwen en zich veilig voelen bij het verstrekken van hun informatie aan uw bedrijf

Laat uw leads en klanten niet het vertrouwen in uw bedrijf verliezen door het verlies van hun informatie. Houd het echt veilig en zorgen voor een beveiligde ruimte binnen een data management systeem voor elke keer dat uw klanten naar u terugkeren.

Datamanagement verbetert de datakwaliteit: 

Datamanagement is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw datakwaliteit altijd top is. De beste datakwaliteit geeft de beste zoekresultaten in een organisatie met een snellere toegang tot de opgewaardeerde gegevens, wat kan helpen bij een betere besluitvorming. Mensen kunnen alleen de juiste beslissingen nemen als de data die ze gebruiken correct is.

Zonder voldoende datakwaliteit zijn data praktisch nutteloos en soms zelfs gevaarlijk, omdat ze tot inconsistenties leiden en de inhoudsnormen bedreigen.

Daarom is het bijhouden van uw datakwaliteit van het grootste belang voor alle bedrijven, omdat het de tijd en kosten van implementatie vermindert en de ROI van belangrijke initiatieven maximaliseert.