De drie vereisten nodig voor Agile Architecture

In een crisis als deze veroorzaakt door het coronavirus moet je door veranderende omstandigheden je werkwijze en interactie met de klant snel kunnen aanpassen. In dit artikel geeft Wilko Visser, CEO van ValueBlue de drie vereisten die nodig zijn voor een Agile Architectuur.

Huis op orde!
De eerste vereiste is dat je duidelijke inzichten hebt in je bedrijfsprocessen, IT en data, evenals hun relaties en verbanden. Het duidelijk en toegankelijk vastleggen van deze zaken is essentieel om in scenario’s te kunnen denken en de impact van alternatieven te bepalen.

ValueBlue heeft onlangs een benchmark uitgevoerd op de impact die Enterprise Architecture heeft op de totale prestaties van een organisatie. Uit de benchmark blijkt dat de meeste organisaties een aanzienlijke hoeveelheid tijd (tot 70%) van grote projecten besteden aan het verzamelen van alle informatie over de huidige situatie. Dat is tijd en moeite die moet worden besteed voordat je de verschillende scenario’s kunt opzetten om de huidige situatie te verbeteren en te transformeren. Dit belemmert je om snel te reageren als de situatie plotseling verandert.

Reductie van complexiteit!

De tweede vereiste voor Agile is het verminderen van de complexiteit van de organisatieprocessen, IT en data. De meeste organisaties hebben een veel te complex IT-landschap, wat weer leidt tot te complexe bedrijfsprocessen en integratie vraagstukken. Het reduceren van de complexiteit en het elimineren van dubbele functionaliteiten zal leiden tot directe besparingen op systeembeheer en infrastructuur, terwijl nog grotere indirecte besparingen kunnen worden gerealiseerd op integratiekosten en de mogelijkheid om wijzigingen en projecten sneller uit te voeren.

Project Portfolio Management!

De laatste vereiste is dat je in staat bent om de juiste middelen toe te wijzen aan de juiste initiatieven en projecten. Om dit te kunnen doen, moet je bedrijfsdoelen, principes en richtlijnen kunnen koppelen aan projecten en programma’s. Goed Project Portfolio Management toont de bijdrage van elk project dat wordt uitgevoerd aan de bedrijfsdoelstellingen die je organisatie heeft, terwijl het direct wordt afgestemd op de normen en organisatieprincipes die je hebt opgesteld. Deze inzichten stellen je in staat om de juiste prioriteiten te bepalen en laten je focussen op de beste projecten en initiatieven. In tijden als deze is dit geen overbodige luxe.

In deze bijzondere tijden voor de meeste organisaties willen wij graag helpen om organisaties wendbaarder te maken. Wil je een gesprek over hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.

Mart Hoogvliet

Inside Sales

+31 (6) 29 48 35 02